پشتیبانی 24/7

021-28421310

ارسال سراسر ایران

برای تهران و شهرستان ها

نحوه تامین رطوبت در سالن قارچ

نحوه تامین رطوبت در سالن قارچ
فهرست مطالب

نحوه تامین رطوبت در سالن قارچ + انواع رطوبت ساز

استفاده از قارچ و مصرف آن نسبت به سال های گذشته افزایش بسیار زیادی داشته و به همین دلیل تولید آن نیز بسیار افزایش یافته است. تولید قارچ با ساده بودن آن نیاز به رعایت اصولی می باشد که رعایت آن ها به تولید بهتر محصول کمک زیادی می کند. این اصول مانند نیاز به تامین اکسیژن، تامین دما و همچنین تامین رطوبت مناسب محیط است.

دستگاه رطوبت ساز پروانه ای یا همان مه پاش پروانه ای به کمک موتور و دینام موجود در درون آن، آب هدایت شده به جلوی پروانه خود را پودر کرده و با قدرت نیم الی 4 اسب بخار ذرات تولید شده ی خود را به سمت جلو پرتاب می نماید.

 

پرورش قارچ با دستگاه رطوبت ساز

شرایط سالن پرورش قارچ

متراژ سالن قارچ نباید کمتر از 80 متر باشد. این مورد دقیقا در زمان پرورش قارچ ها بسیار مهم است. رطوبت و دما نیز در این رابطه بسیار تاثیرگذار می باشد.

برای تامین رطوبت سالن های پرورش قارچ باید از دستگاه های رطوبت ساز استفاده نمود. رطوبت ساز دستگاهی است که با استفاده از نیروی برق تولید رطوبت می کند. با توجه به نیاز به کنترل کردن رطوبت در سالن های پرورش قارچ باید رطوبت ساز، توانایی تولید رطوبت به مقدار مورد نیاز برای کاربران را داشته باشد. رطوبت سازهای پیشرفته قابلیت این را دارند که به صورت مستقیم به رطوبت سنج متصل شده و در نتیجه با تنظیم دقیق رطوبت برای سالن را تولید می نماید.

در سالن های پرورش قارچ باید از رطوبت سنج ها استفاده شود. بهترین دستگاه رطوبت ساز سالن قارچ رطوبت ساز های التراسونیک،رطوبت ساز پروانه ای و مه پاش نازلی است که برای سالن های پرورش قارچ مناسب تر می باشند.

در ابتدا باید توجه داشته باشید که تمامی درز های سالنی که مدنظرتان می باشد باید گرفته شود. وجود درز علاوه بر اینکه امکان ورود آلودگی به داخل سالن را افزایش می دهد، امکان کنترل صحیح دما و رطوبت داخل سالن را نیز محدود کرده و به نوعی امکان ناپذیر می سازد.

از این رو در ابتدا باید با استفاده از پوشش های یکدست ، اقدام به بسته کردن کامل محیط سالن کنید. سپس باید از رطوبت سازهایی استفاده کنید که دو ویژگی داشته باشند، امکان استفاده در داخل سالن به منظور مرطوبت کردن دیواره ها و کف را داشته باشند، دوم این که امکان قرار گرفتن در مسیر سیستم هوا دهی را داشته و در نتیجه از آن طریق رطوبت را در داخل سالن پخش کنند. 

انواع رطوبت ساز ها 

رطوبت ساز التراسونیک 

مه پاش و یا همان رطوبت ساز های التراسونیک محصولی مناسب برای تولید رطوبت به کمک نیروی برق بوده و این دستگاه های رطوبت ساز از پیزوسرامیک های مخصوص مورد استفاده قرار می گیرد.

پیزوسرامیک ها با ایجاد کردن امواج التراسونیک ها باعث ارتعاش در آب شده و تولید روطبت می نماید. از یک مخزن مخصوص در این دستگاه ها استفاده می شود که باید ضد زنگ بوده و داخل مخزن با توجه به حجم تولیدی رطوبت به وسیله ی دستگاه پیزوسرامیک قرار دارد و پس از تولید شدن مه به وسیله ی پیزو ها فن های موجود در داخل دستگاه رطوبت را به حرکت در آورده است.

همچنین رطوبت از لوله های خروجی به قسمت خارج از سیستم منتقل  شوند. مه پاش های التراسونیک به ویژه در سالن های پرورش قارچ کوچک انتخاب مناسبی می باشند.

نحوه تامین رطوبت در سالن قارچ

رطوبت ساز های نازلی

در سالن های پرورش قارچ بیشتر از رطوبت سازها و مه پاش های نازلی استفاده ی بسیاری می شود. این نوع رطوبت ساز ها دارای یک نازل در قسمت خروجی خود بوده که آب با فشار بسیار زیادی وارد این نازل ها شده و به رطوبت تبدیل می شوند.

رطوبت ساز های نازلی امکان کنترل بسیار خوبی داشته و می توان از آن ها در قسمت های مختلف استفاده شوند. در صورت استفاده از رطوبت ساز ها باید کنترل و تنظیم دما با دقت بسیار زیادی انجام شود.

چون اگر کنترل دما به درستی انجام نشود، رطوبت ایجاد شده در هوا به قطره تبدیل شده و این قطره ها مانند قرات شبنم بر روی قارچ ها خواهند نشست و همچنین باعث ایجاد لک روی قارچ ها شده و باعث ایجاد و انتقال بیماری های مختلف خواهند شد.

رطوبت ساز های پروانه ای

مه پاش ها و یا همان رطوبت ساز پروانه ای یکی از دستگاه های رطوبت ساز بسیار مناسب برای سالن های پرورش قارچ است که امکان تولید رطوبت به همراه هوادهی را ایجاد می کند. در رطوبت ساز پروانه ای از پروانه های بزرگ با سرعت چرخش بسیار زیاد استفاده شده که امکان ایجاد رطوبت به همراه هوادهی بالا برای داخل سالن فراهم شود.

رطوبت ساز پروانه ای بهترین گزینه و بهترین نوع دستگاه رطوبت ساز برای سالن های کوچک تولید و پرورش قارچ بوده و هزینه های مربوط به خرید سیستم های هوادهی و رطوبت ساز را کنترل می نماید.

 

 

نحوه ی تامین رطوبت در سالن قارچ

رطوبت ساز پروانه ای بهترین دستگاه برای تامین رطوبت و کنترل دما و رطوبت در سالن پرورش قارچ می باشد. رطوبت ساز پروانه ای با استفاده از جریان آب لوله کشی شهری توسط یک شیلنگ به منبع آبی که در دستگاه رطوبت ساز وجود دارد متصل شده است.

منبع آب دستگاه که در قسمت پایین وجود دارد دارای یک نوع شناور بوده که پس از پر شدن به حالت خودکار و اتوماتیک جریان آب را قطع کرده و اگر نیاز باشد به صورت مجدد آن را متصل خواهد کرد.

 

قارچ اسلایس شده

 

 

نکات ضروری درباره دستگاه رطوبت ساز را در مقاله زیر بیان می کنیم.

حتما بخوانید ... !  نکات مهم در مورد دستگاه رطوبت ساز

 

به این صورت که رطوبت ساز پروانه ای توسط یک شناور به اندازه ی کافی پر از آب شده و به کمک یک پمپ پر فشار آب درون مخزن به سمت پروانه دستگاه رطوبت ساز هدایت شده و باعث بیشتر شدن رطوبت محیط می شود. این نوع از رطوبت ساز ها یکی از بهترین و مناسب ترین دستگاه های رطوبت ساز برای سالن های پرورش قارچ می باشد که با سرعت زیاد چرخیده و در اثر برخورد با پره های در حال چرخیدن قطرات آب پودر شده و شکل مه به خود می گیرند و با استفاده از قطعه حلزونی رطوبت ساز قطره های درشت آب از مه می باشند.

قسمت دیگر نیز به نام دیسک در دستگاه رطوبت ساز موجود می باشد که کار قطره گیری ا بر عهده دارد و در آخر مه نیز با نیروی پرتابی فن با هوا مخلوط شده و به بیرون پرتاب شده و باعث بیشتر شدن رطوبت محیط اطراف می شوند.

کنترل رطوبت و دما سالن پرورش قارچ

برای اندازه گیری و به دست آوردن رطوبت و دما از رطوبت سنج های کاملا دقیق استفاده نمایید تا راندمان کاری شما به بیشترین مقدار خود برسد. دستگاه های مخصوص برای کنترل اتوماتیک دما و رطوبت موجود می باشند که شما برای اندازه گیری رطوبت و دمای مورد نیاز خود می توانید از آن ها استفاده نمایید. این نوع کنترل گرها دارای سنسور های مخصوص بوده که قابلیت نصب در قسمت های مختلف را نیز دارند.

نتیجه گیری 

امروزه استفاده از قارچ و مصرف آن بسیار زیاد بوده و به همین دلیل تولید آن نیز بسیار بیشتر شده است.برای کنترل دمای سالن های پرورش قارچ باید از دستگاه های رطوبت ساز استفاده نمود که بهترین نوع دستگاه برای کنترل دما و رطوبت سالن پرورش قارچ، دستگاه رطوبت ساز پروانه ای می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟