پشتیبانی 24/7

021-28421310

ارسال سراسر ایران

برای تهران و شهرستان ها

مقایسه دستگاه رطوبت ساز پروانه ای با التراسونیک + مزایا و معایب هرکدام

مقایسه دستگاه رطوبت ساز پروانه ای با التراسونیک
فهرست مطالب

مقایسه دستگاه رطوبت ساز پروانه ای با التراسونیک

در فضاهای کارگاهی و صنعتی مثل مرغداری، گلخانه ها، سالن های قارچ و… تنظیم رطوبت مشخص چالش بسیار مهمی است زیرا که هر محیط صنعتی به میزان خاصی از رطوبت نیاز دارد، مثلا برای محیط هایی مثل گاوداری و یا دامداری رطوبت با قطرات درشت لازم است تا بتواند محیط را به خوبی خنک کند ولی برای محیط های گلخانه ای رطوبت ریز و در واقع ابر نیاز است تا برگ ها به خوبی رشد کنند و تنفس بهتری داشته باشند.

دستگاهی که رطوبت مناسب انواع محیط ها را بر اساس نیاز کاربر تولید می کند، دستگاه رطوبت ساز است و به دو دسته کلی تقسیم می شود: رطوبت ساز پروانه ای و رطوبت ساز التراسونیک، در ادامه به بررسی مقایسه دستگاه رطوبت ساز پروانه ای با التراسونیک می پردازیم.

 رطوبت ساز پروانه ای:

دستگاه رطوبت‌ساز پروانه ای نیز یک نوع دستگاه رطوبت‌ساز است که از اصل پروانه‌ای بهره می‌برد. این دستگاه‌ها از پروانه‌هایی با ساختار خاص برای افزایش رطوبت در هوا استفاده می‌کنند. پروانه‌ها معمولاً از یک ماده‌ای جاذب رطوبت ساخته شده‌اند. در محیط‌های با رطوبت کم، پروانه‌ها رطوبت را جذب می‌کنند و در محیط‌های با رطوبت بیشتر، آن را ترکیب می‌کنند و تبخیر می‌دهند.

دستگاه رطوبت‌ساز پروانه ای از مکانیسم طبیعی تبخیر و جذب برای تنظیم رطوبت در محیط استفاده می‌کند. این دستگاه‌ها عمدتاً در مکان‌هایی که نیاز به کنترل دقیق رطوبت دارند، مانند اتاق‌های عملیاتی در بیمارستان‌ها یا صنایع حساس به رطوبت، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دستگاه مه پاش پروانه ای

رطوبت ساز پروانه ای با خرد و پودر کردن قطرات آب پمپاژ به وسیله پروانه آلومینیومی که 3000 دور در دقیقه قابلیت چرخش دارد، رطوبت محیط هایی مثل مرغداری، دامداری و سالن قارچ را تامین می کند، از ویژگی های خوب دستگاه رطوبت ساز پروانه ای میتوان هوادهی بالا و سیرکوله هوا به کمک الکتروموتور RPM 3000 را نام برد.

دسته بندی این دستگاه ها با توجه به قدرت الکتروموتور دستگاه انجام میشود و به رطوبت سازهای پروانه ای اسب بخار، نیم اسب بخار، 1.5 اسب بخار و 2 اسب بخار تقسیم میشوند ه به آن ها به دلیل خایت پاشش رطوبت، مه پاش پروانه ای نیز گفته میشود.

هرچقدر قطر این پروانه بیشتر باشد، قدرت رطوبت سازی دستگاه نیز بیشتر خواهد شد، معمولا پروانه این دستگاه از جنس آلومینیوم ضد زنگ است و بدنه آن هم با ورق گالوانیزه تولید شده است.

مزایای استفاده از دستگاه مه ساز پروانه ای:

مقاومت و طول عمر بالا

قدرت بالای رطوبت سازی

قابلیت سم پاشی در محیط

قیمت مناسب

دستگاه رطوبت ساز پروانه ای قابلیت پاشش قطرات درشت در محدوده 1 الی 2 متری دستگاه را دارد ولی کیفیت مه تولید شده در این دستگاه کمتر از دستگاه التراسونیک است، پروانه این دستگاه تولید صدا انجام می دهد و برای مکان های حساس به صدا مناسب نیست.

رطوبت ساز التراسونیک:

دستگاه رطوبت‌ساز التراسونیک یک تجهیز الکترونیکی است که از اصل التراسونیک برای افزایش رطوبت در هوا استفاده می‌کند. این دستگاه با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا، به طور معمول بیش از 20 کیلوهرتز، گردابه‌های آب را در هوا ایجاد کرده و به صورت مه در هوا منتشر می‌کند.

این فرآیند باعث افزایش رطوبت محیط می‌شود. این دستگاه‌ها عمدتاً برای بهبود کیفیت هوای داخلی در اتاق‌ها یا فضاهای کوچک استفاده می‌شوند. برخی از آنها دارای ویژگی‌هایی مثل تنظیم دما و کنترل هوشمندی هستند.

دستگاه رطوبت ساز التراسونیک

دستگاه رطوبت ساز التراسونیک آب را به کمک پیزوهای سرامیکی ژاپنی از حالت مایع به گاز تبدیل می کند و رطوبت بسیار ملایم و نرمی تولید می کند که برای فضاهای گلخانه ای، اتاق های سرور، کشت زعفران و … بسیار مناسب می باشد، این دستگاه قابلیت تولید ذرات 1 میکرون را دارا می باشد.

 

دستگاه رطوبت ساز التراسونیک 600

دستگاه رطوبت ساز التراسونیک 600 از آخرین تکنولوژی روز برای تولید بخار سرد استفاده می کند. روش کار این دستگاه استفاده از فرکانس های اولتراسونیک می باشد. این روش رطوبت سرد و بسیار سبک (بدون هیچ قطره ای به صورت غبار کامل) را در حجم های مختلف بدون استفاده از وسایل و موتورهای مکانیکی تولید می کند.

تولید بخار سرد توسط پیزوسرامیک مخصوصی که برای این دستگاه تعبیه شده است انجام می شود. رطوبت ساز التراسونیک 600 در مکان هایی مانند گلخانه ها، اتاق های پرورش قارچ و صدف و سایر مکان ها استفاده می شود.

 

 

مزایای استفاده از دستگاه رطوبت ساز التراسونیک

مه تولید شده توسط دستگاه مه پاش کیفیت بالایی دارد و به قدری سبک و حاوی ذرات ریز آب است که از این دستگاه در محیط های حساس استفاده می کنند، صدای این دستگاه بسیار کم است زیرا هیچ قطعه متحرکی به جز یک فن کوچک به جهت انتشار مه در دستگاه وجود ندارد.

از مزایای دیگر این دستگاه می توان به قابلیت شستشو و عدم نیاز به نصب دستگاه نام برد، این دستگاه یک پکیج کامل است و احتیاجی به نصب و راه اندازی ندارد، این دستگاه نسبت به رطوبت ساز پروانه ای مقاومت کمتری دارد.

کاربرد دستگاه مه ساز التراسونیک

انواع سردخانه های کوچک

گلخانه های حساس به قطرات آب

دستگاه های جوجه کشی

پرورش پرندگان زینتی

در حالت کلی اگر محیط نیاز به تولید مه با کیفیت و قطرات ریز باشد، از دستگاه بخار سرد التراسونیک می توان استفاده کرد.

مقایسه دستگاه رطوبت ساز پروانه ای با التراسونیک

  1. دستگاه های التراسونیک برای گلخانه هایی با اندازه متوسط مناسب است و دستگاه مه پاش پروانه ای برای گلخانه های بزرگ مناسب تر است.
  2. در دستگاه های رطوبت ساز پروانه ای به دلیل وجود فن، صدا و لرزش ایجاد میشود و این دستگاه جریان هوای بیشتری نسبت به مه ساز های اولتراسونیک دارد.
  3. دستگاه های التراسونیک بدون فیلتر اگر از آب سخت استفاده شود، بعد از مدتی رسوب می گیرند و در صورت عدم نظافت مخزن، طول عمر دستگاه کاهش خواهد یافت.
  4. دستگاه های اولتراسونیک برای سم پاشی مناسب نیستند و اگر سم و کود به آب اضافه شود دستگاه آسیب میبیند ولی دستگاه های مه ساز پروانه ای قابلیت انتشار و پخش کود و سم مایع را دارد.
  5. دستگاه های مه پاش پروانه ای یا مکانیکی به دلیل ایجاد رطوبت بیشتر و قیمت مقرون به صرفه تر نسبت به دستگاه های التراسونیک برای محیط و سالن های بزرگ و گلخانه هایی با متراژ بالاتر کاربرد بیشتری دارند.
  6. مصرف برق در دستگاه رطوبت ساز پروانه ای بالاتر از دستگاه های اولتراسونیک است و دلیل آن وجود فن تعبیه شده در دستگاه های پروانه ای است.

 

نتیجه گیری

در نتیجه، دستگاه رطوبت‌ساز التراسونیک از امواج صوتی با فرکانس بالا برای افزایش رطوبت در هوا استفاده می‌کند. این دستگاه با ایجاد گردابه‌های آب توسط امواج صوتی، رطوبت را در محیط افزایش می‌دهد و به صورت مه در هوا منتشر می‌شود. بیشتر در فضاهای کوچک یا اتاق‌های داخلی برای بهبود کیفیت هوای محیط استفاده می‌شود.

در مقابل، دستگاه رطوبت‌ساز پروانه ای از اصل پروانه‌ای بهره می‌برد و از پروانه‌هایی با ساختار خاص استفاده می‌کند تا رطوبت را جذب یا تبخیر کند. این دستگاه‌ها معمولاً در مکان‌هایی با نیاز به کنترل دقیق رطوبت، مثل بخش‌های حساس در بیمارستان‌ها یا صنایع، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هر دو نوع دستگاه رطوبت‌ساز مزایا و محدودیت‌های خود را دارند و استفاده از هرکدام به ویژگی‌ها و نیازهای خاص هر کاربری بستگی دارد. برای خرید و دریافت مشاوره رایگان در خصوص انواع دستگاه رطوبت ساز با کارشناسان واحد فروش ما در آریا تجهیزات در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟